mandag 11. juni 2012

Termin 2 - uke 23: Rase fraksjon

Ide og forklaring
I den perioden jeg skreiv historien til rasen min tenkte jeg også en god del på rase fraksjonene/inndelingen, med en historie som brer ut på tusenvis av år er rasen dømt til å skape uenigheter og konflikter seg imellom og da etterhvert dele seg i forskjellige fraksjoner og grupper.

For øyeblikket har jeg kun tenkt ut tre forskjellige fraksjoner (Den Eldste Rase, Pestens Gjenferd og De Bannlyste) men jeg er sikker på at fler vil bli lagt til ettervert, navnene er heller ikke helt bestemt.

I tillegg til å skrive litt om de forskjellige fraksjonene har jeg også startet å tegne dem slik at jeg kan bedre vise forskjellen og likhetstrekkene demmes, samtidig har jeg begynt å øve enda mer på detaljtegning.

OBS! dette innlegget handler hovedsaklig om bakgrunnen til de forskjellige fraksjonene og inneholder mye tung tekst, er du kun interessert i å se min nyeste tegning, se det først bildet til høyre.

   
Den Eldste Rase/The Ancients
Den eldste rase er gruppen som alle fraksjonene stammer fra, det er hovedsakelig disse jeg fokuserer på mest når jeg skriver historien.

De bor under jorden i sine opp ned-pyramide byer som er bygd rundt gigantiske stalagmitter i grottetakene. Den Eldste Rasen er styrt med stålhand av The Council of Seven, som er et leder råd bestående av 7 (før; 8) individer som sørger for at alt skjer i følge De Gamle Tekstene, en slags bibel for hvordan rasen lever.

Det som kjennetegner Den Eldste Rasen er at samfunnet fungerer nesten som en maurtue, vært individ lever kun for samfunnet og har nesten ikke noe som kan kalles personlige verdier og eiendeler, de har en oppgave i livet og den utfører de som maskiner uten bevissthet. Dette er en av grunnene som førte til sivilkrig i den syvende tidsalder og danningen av De Bannlyste.

Den Eldste Rasen
er hovedsaklig opptatt av historie, vitenskap, biologi, kjemi/alkymi og arkitektur. De søker alltid etter ny kunnskap og blir ofte sett bærende på bøker og tekst ruller.

Kles stilen og utseende er sterkt basert på en tegning jeg gjorde tidligere og lastet opp i uke 14, som var en svært lettkledd rustning for å gjøre at de bedre kan bevege seg og løpe fort og samtidig svømme.
  

Over til høyre kan du se den nyeste tegningen min av et individ fra Den Eldste Rase, her ser du også at han har en bok og tekst ruller på ryggen, hele rustningen og deler av kroppen er inngravert med runer som er en tradisjon for rasen. Bak han står et av rasens ridedyr, dette ridedyret holder kun til i området der dem bor og blir dermed ikke brukt av de andre fraksjonene.

En annen ting å legge merke til er de svevende krystallene på venstre siden, her prøvde jeg å vise magien demmes som er en form for telekinese eller stein manipulering.


Pestens gjenferd/
Plague Wraiths(Ghosts)
Under den 3 tidsalder spredde det seg en forferdelig pest i grottene der rasen levde, alle som ble rammet døde eller muterte til ville uhyrer som mistet all forstand og selvkontroll og angrep alt de kom over, nesten som hunder med rabies.

Under denne pesten var det en stor gruppe som klarte å flykte byene som var mest rammet og utrolig nok greide å overleve med få tap, men etterhvert som tiden gikk ble det mangel på mat og de ble tvunget til å leve på planter og smådyr som ikke allerede var tatt av pesten.

Det de ikke viste var at plantene hadde allerede tatt opp spor av pesten og i det de spiste dem ble de umiddelbart påvirket. På den andre siden så var mengden de fikk i seg så liten at den den ville ikke drepe dem, men var nok til å starte enn mutasjon som ville endre dem for godt.

Huden ble lik-hvit og øynene blod-rød, blodet gikk fra blått til å bli svart lilla. beinet ble hardere og enkelte av bruskplatene sprakk og tærte bort. musklene ble større og tenner, klør og tentakler ble enten lenger eller skarpere. De beholdt sin intelligens men de hjalp dem lite siden de veldig lett blir rasende og mister all forstand og vett.

I motsetning til hva man skulle tro brakte ikke mutasjonen bare nedgang, den gjorde også slik at de ble immun mot pesten og spilte dermed en viktig rolle for at resten av rasen overlevde pesten.

Men etter pesten hadde trekt seg tilbake var de ikke tillatt tilbake i samfunnet, de ble sett på som monstre og ble jaget til de flyktete inn i områder fremdeles rammet av pesten og de ble aldri sett igjen.

Det er ryktes at det fåtallet som overlevde tok lederskap over sine litt mer uheldige brødre som "mistet seg selv" under pesten. disse skikkelsene av sine tidligere liv ser opp til dem som om de var guder.

I motsetning til Den Eldste Rase bruker de mye tyngre rustning og blir som ofte sett gående i kappe, det er fordi de verdsetter mer beskyttelse enn fart, men når det kommer til inngraveringer, runer og tatoveringer er de ganske lik.


Jeg har ennå ikke tegnet en av Pestens gjenferd eller en av De Bannlyste, men jeg skal basere rustningen til de her på en tegning jeg gjorde på slutten av forje termin.   

De Bannlyste/The Banished
Ikke lenge etter at rasen hadde nådd overflaten i den 6 tidsalder møtte de menneskene og andre intelligente raser. Til å begynne med var det mye fremmed frykt og ingen av rasene stolte på hverandre, men ettervert som fler å fler begynte å slå seg ned med menneske og begynte å lære demmes språk og kultur, i tillegg til at dem så at menneskene hadde blant annet verdier, selvstendighet, en demokratisk styreform osv. begynte mange å spørre seg selv om De Gamle Tekstene var feil.

Den ene gruppen som var representert av The Counsil of Seves og De Gamle Tekstene mente at menneskene ikke var noe annerledes enn de tidligere rasene de hadde møtt, som alle hadde endt opp med å erklære krig mot dem, derfor skulle dem ikke stoles på.

Den andre gruppen ledet av et medlemmene i leder rådet, fulgt utallige revolusjonister mente at de andre rasene var like verdige og at de burde få lov til å entre byene demmes, dele kunnskap og teknologi, i tillegg skulle De Gamle Tekstene brennes og en revolusjon skulle starte.

En dag brakte lederen over revolusjonistene (som ennå ikke hadde offentliggjort sin mening til resten av rådet) en gruppe mennesker gjennom byporten og viste dem rundt i byen. I det resten av rådet fikk vite dette kom de etter han med en tropp vakter, øverste lederen over rådet drepte et av menneske representantene med sitt eget sverd og ba vaktene ta av seg resten av gruppen.

Etter at alle menneskene lå død på det kalde steingulvet gikk øverste lederen mot den såkalte bedrageren og stakk sverdet sitt gjennom et av hjertene hans og sparket han utfor balkongen til The Consilithorux, før han rakk å nå vannflaten var han allerede død og forsteinet og siden den gang har statuen av han lugget på bunnen av havet med sverdet fremdeles gjennom sitt bryst, den første lederen over de bannlyste.

Det var denne dagen sivilkrigen brøt ut, revolusjonister som hadde vitnet hendelsen hadde angrepet vaktene og innen dagen var omme hadde konflikten sprett seg over hele byen.

krigen varte i flere tiår, tusenvis av liv gikk tapt på begge sider men uansett hvor hardt de prøvde tapte revolusjonistene til slutt og med en fredsavtale som ble skrevet under på slutten av den 7 tidsalder, resulterte med at de ble bannlyst fra hjemlandet sitt for evig tid, dette gjelte til og med etterkommerne.

  De bannlyste flyktet tilbake til overflaten der de dro til alle vindens retninger, men ikke før de sverget at de en gang ville dra tilbake til hjemlandet sitt. Den Eldste Rasen derimot stengte byens porter og stoppet all kontakt med omverdenen, og slik skulle det forbli helt til enden av tusenårs dvalen i den 11 tidsalder.
 

Når jeg skal tegne en av De Bannlyste tenkte jeg å ta inspirasjon fra middelalder klær som et tegn at de har blitt veldig godt integrert i det menneskelige samfunn og kultur, i tillegg ønsker jeg å endre de klassiske runene og tatoveringene som blir brukt av resten av rasen til noe helt spesielt. over kan du se en veldig rask skisse jeg gjorde sist fredag, jeg kommer sikkert til å endre klesstilen.


Arbeidsprosess
kommer når jeg er ferdig med tegningene til Pestens Gjenferd og De bannlyste...

1 kommentar:

  1. Da er ringen slutta - du er tilbake til opprinnelsen og oppfinnelsen av rasen. Men det har tydelig balla på seg endel, nå har du fått flere generasjoner å holde styr på!
    Takk for i år, og lykke til med Pestens Gjenferd...

    SvarSlett