torsdag 22. mars 2012

Termin 2 - Uke 9: Ansikt

Tema: Ansikt
Idé og forklaring
Skal jeg nevne det som har endre seg mest gjennom hele dette prosjektet så må det være ansiktet. Jeg har prøvd Ansikt tildekt med skall, -uten skall, -med munn, -uten munn, med munn, et øye,  to, tre, fire , syv øyer, -med og uten nese osv. osv. Men etter mye at og fram vil jeg ta det dristige valget med å si meg ferdig.
Hode har enda samme avlange formen som den hadde i starten og jeg har beholdt tentaklene kjeven og bakhodet, men jeg fjernet skall laget på hodet og ga dem et ordentlig ansikt, jeg la også til tatoveringer og ringer, noe jeg tenker skal være ganske normalt.
    
   
Øyer: De har totalt seks øyer, de to lengst bak er vendt sidelengs og hjelper dem se trusler som kommer fra siden, I motsetning til hva man skulle tro er de ikke på toppen av næringskjeden. Det finnes mange farer der de lever og de kan bli like lett jaktet på som de jakter selv når de er alene.

I motsetning til mennesker har de ikke ovale/runde øyer, men isteden har de konkave øyer som gir de mindre bevegelsesfrihet til øye men desto bedre syn, men de er fremdeles svak til skarpt lys.

Nese: Nesebeinet er en sterk beinplate og går i ett med pannen. på hver side har de små "utstikkere" som gir beskyttelse for de fremste øynene. De har en god luktesans som de bruker for å jakte.

Øre: øret er som de fleste amfibier, svært små og uten øreflipper, de har ikke noe spesielt bra hørsel men det gjør de opp med luktesansen og synet.

Munn: munnen er bred men har ingen lepper og på siden er det et tynt kinn lag. De har rundt førti tenne som er lang og avlang og har en matt/gjennomsiktig farge mens mennesker har ca treti tenner.  

Tatoveringer: Jeg er ikke helt sikker enda på hvordan ansikts tatoveringene ser ut enda men jeg kan tenke meg det er noe lignende tegningen lenger opp

Hud: hunden er glatt og stram og er som fiske hud med ørsmå skjell som danner hud. De får ikke rynker som mennesker men får isteden tørrere hud og deler av den starter å forsteine akkurat som resten av huden når de nærmer seg døden.


Arbeidsprosess
Jeg mente egentlig ikke å starte dette lille prosjektet med det første, men jeg når jeg så ei
fra gruppa tegne en rekke portrett bilder så fikk jeg bare lyst å prøve meg litt selv. Mine folk har ikke akkurat en normal hodeform så det viste seg å være en utfordring.
  


 Når jeg startet dette hadde jeg ennå ikke endret øynene og hadde fremdeles et kyklop øyet, men det var nå denne tegningen som fikk meg til å se hvor dumt det egentlig så ut med bare et øye, det var spesielt vanskelig å tegne følelser med det.

  Det var ikke før jeg fikk hjelp av ei venninne av meg at jeg klarte å komme meg videre, det var hennes ide hvordan øynene så ut og hvor de skulle være og hadde det ikke vært for ho hadde jeg nokk gitt opp så tidlig.

Den største utfordringen etter at øynene var ferdig var hodeformen, fordi de har et ganske smalt og langt ansikt. For å hjelpe meg her fant jeg fram 'fan art' av en Turian, som er en rase fra et spill jeg har på dataen, de har også et litt avlangt hode. Tentaklene var også litt vrien men det var bare å prøve seg fram til jeg klarte det. 
  

På mitt tredje forsøk klarte jeg og rette på de fleste av disse tingene men jeg var ikke helt fornøyd så jeg tegnet flere helt til jeg tegnet det øverste bildet i dette innlegget som jeg ble veldig fornøyd med.

Inspirasjon
jeg viste fra før jeg begynte hva jeg skulle ta inspirasjon fra så jeg satte opp inspirasjons arket rimelig greit

Vurdering

Når det kommer til ansiktet er jeg... som sikkert sakt, litt skuffa, ikke av resultatet, men heller av hvor lang tid jeg har brukt på selve utseende.

Men nå som Ansiktet er ferdig er jeg veldig fornøyd og kan kanskje vurdere å lage det nye ansiktet i leire.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar