mandag 12. desember 2011

Uke 13-14: grunnarbeid og bakgrunnshistorie

 Så var lille Julaften kommet og alle gjør nok sitt for å klargjøre de siste tingene før jul, handling, pynting, baking eller andre ting. Uansett så har det nå hvert en stund siden jeg lagde et innlegg og det har blitt litt seinere enn jeg hadde håpet, men bedre sent enn aldri.

Det jeg har jobbet med de 2 siste ukene har vært det helt grunnleggende til rasen: biologi, historie, kultur osv. Planen var å få enn ganske rask forklaring på alle punkter i løpet av uke 13, men etter jeg var ferdig(?) med biologien og hadde begynt på historien, ble det mye at og fram, om og rettskrivning, jeg er dessverre enda ikke enig med meg selv hvordan hele historia skal gå men jeg skal i det minste legge ut biologien og litt forklaring for og ikke dette helt ut av den ukentlige oppdateringen.

2-9. desember: Biologi
i uke 13 tegnet jeg nesten ikke i det hele tatt, jeg fikk også så vidt ferdiggjort biologien som jeg så på som det letteste, grunnen var at tiden rett og slett føyk fra meg og jeg hadde mye annet jeg skulle ha gjort.
  
 Her har du dokumentene som dekker biologi og litt om samfunn styre

For de som ikke har tid å lese mye er dette et utdrag fra de to første avsnittene som forklarer ganske greit.
  
(Navn på rasen)
(Rasenavn) er ofte regnet som den eldste og mest intelligente rasen på (planet-navn), men selv om de stammer tilbake lenge før den første tidsalder og bygde det første kjente imperiet i historien som strekte seg nesten over et helt kontinent, har de blitt glemt i tidens løp og det en gang mektige riket er nå bare ugjenkjennelige ruiner fra fortiden. Etter en katastrofe som fant sted for flere tusen år siden ble rasen nesten utryddet. De som overlevde flyktet under bakken og de har nesten aldri vist seg på overflaten siden.


(Rasenavn) er en tobent amfibisk rase, med høye, langstrakte kropper som blir normalt rundt 2 meter høy. Som amfibier har de et høyt blodtrykk og et ekstremt stoffskifte og trives derfor i varme og fuktige strøk, men de må ikke ha vann for å overleve, men hvis de går for lenge uten vil huden begynne å tørke og de indre organene vil senke farten og dem vil igjen trenge mye mer hvile enn de normalt trenger.
 
12-fram til nå: Historie
Helt siden jeg startet med dette prosjektet for nå ca. 14 uker siden, har jeg bygd historien opp i hode mitt litt etter litt. Jeg vil ikke legge ut noen dokumenter i denne omgangen men jeg kan korklare kort hva jeg skriver om.

Jeg begynte med å forklare litt om hvor rasen utviklet seg/holder til og hva de stammer fra og deretter gikk over til å forklare hva som skjedde i de forskjellige tidsaldrene til rasen; en tidsalder markerer som en viktig hendelse i rasens historie.

Enkelt forklart så er det ca. 8(?) tidsaldere/viktige hendelser som utspiller seg utover titusen år, der den siste tidsalderen ender der spillhistorien starter. Her er kort om hva de forskjellige tidsaldrene tar opp, for øyeblikket jobber jeg med to og tre og må omskrive en:
- Den første tidsalderen markerer grunnleggingen av samfunnet
- Den andre tidsalderen er en pest som rammet hele rasen førte dem nesten til utryddelse.
- Den tredje tidsalder starter i det de oppdager den første intelligente/siviliserte rasen
- Den fjerde (?)
- Den femte tidsalderen: det er mangel på ressurser og folketallet stiger, sivilkrig bryter ut
Jeg har ideer og tanker til fortsettelsen, men den sjette – den åttende tidsalder kommer senere.      

16. desember: Anatomi
     Det siste jeg kommer til å legge ut er en rask skisse over anatomien til rasen, det som er annerledes siden sist anatomi tegning er at de har fått en hale, jeg har tatt tilbake øyet (vises ikke her) og jeg har flyttet de nederste armene lengre bak for å rydde litt plass for de over. Dette er ikke siste anatomi innlegg og det skal gjøres endringer, oppdatering i løpet av jul.
   


Jeg har skrivet en god del i det siste men jeg prøver å få tegnet litt også. noe jeg må bli bedre på er jo å skissere før jeg tegner fordi jeg aldri gjør det, tegningen over er faktisk en av de få i hele 2011 og det sier litt. det er en uvane jeg dessverre har vanskeligheter med å endre, men det står på lista over ting jeg må bli bedre på :)

Jeg konkluderer med at til tross for at mye tid har gått bort så har jeg kommet et godt stykke på vei med det jeg gjør. jeg skal prøve å få tegnet noe i løpet av juleferien siden jeg ikke har gjort så mye av det i det siste. i mellomtiden ønsker jeg alle en virkelig God jul & Godt nyttår

1 kommentar:

  1. Du har gode innlegg, som viser hva og hvordan du tenker rundt arbeidet. Fint med både beskrivelse og vurdering!

    SvarSlett