søndag 4. desember 2011

Uke 12: Klesdesign og tegning

Da var det blitt desember og julen nærmer seg med storm sprang så nå gjelder det og ta en god innspurt de siste ukene før termin slutt. I denne uken har jeg hatt mye bedre motivasjon til å gjøre noe enn sist uke. Jeg har kommet lagt med ting jeg tidligere har sittet fast på uka blir bare bedre og bedre.

I tillegg har jeg i denne uken fått prøvd ut noe nytt,  klesdesign, eller rettere sakt, oppvarminga til det. Jeg skal nemlig lage en miniatyrmodell av klesdesignet rasen min bruker. Det andre jeg fikk gjort var litt tegning og dokumentasjon som jeg kommer tilbake til.


1. desember
Denne torsdagen startet jeg med å få en oversikt over hvor langt jeg hadde kommet og litt om hva jeg skulle gjøre videre, men mens jeg holdt på foreslo læreren at jeg kunne prøve meg på klesdesign (husker ikke det rette ordet) og lage klesstilen til rasen min på en miniatyrmodell. Dette, som alle andre nye utfordringer hørtes litt spennende ut og jeg måtte selvfølgelig prøve det.

Jeg har en vak ide om hvordan klærne er bygd om, stilen bygger seg på klesstilen de brukte i det gamle greske riket, som blir kaldt for Toga, der de hadde et stort plagg de surret rundt seg og over den ene eller begge skuldrene. Min ide spiller på nesten den samme ideen, men i stedet for kun et plagg som henger ganske løst, tenker jeg at mine klær skal være bygd opp av flere lag med et slags stoff som kan minne om lær og det skal ikke være noen løse deler på plaget.
 
 
I tillegg tok jeg litt inspirasjon fra de egyptiske faraoene der vi kan se at de hadde enkle plagg, men rundt skuldrene, underarmen og midjen likte de å ha dekorasjon, særlig gull eller sølv farget for og vise status, makt og rikdom.

Fordi jeg ikke har gjort dette før ble det bestemt at jeg først skulle gå løs på vanlig billig stoff før jeg eventuelt går over til lær. Jeg fikk en miniatyrmodell og noen nåler for å feste stoffet, det gikk rimelig greit for seg og det eneste virkelige problemet jeg kom over var at modellen var lagd sånn at den ene hånden støttet seg på hoten og var derfor litt i veien.
Skal jeg vurdere det jeg har gjort,  så er det klart at jeg trenger å øve mer før jeg går videre på annet materiale. Jeg tenker at på mitt neste forsøk skal jeg prøve med dobbelt lag stoff sånn at det blir mer håndterlig og viser de forskjellige lagene bedre. Jeg skulle gjerne hatt en annen modell, men jeg får ta det vi har. Her har jeg sett på resultatet og pekt ut alt som skal endres til neste gang
 
Jeg konkludere med at dette er noe jeg har lyst til å forbedre meg i så jeg kan lettere få fram eventuelle nye kles design framover og så lenge jeg ikke har noe annet på hjernen til neste uke så blir det dette jeg fortsetter med.

2. desember
Selv om jeg hadde kles prosjektet pågående måtte jeg gjøre noe annet denne fredagen, fordi på turen til skolen fikk jeg endelig en ide til hvordan rustningene skulle se ut. Jeg tegnet i vei og ble storfornøyd med resultatet. Rustningen er ganske dekorativ men også bygd for bevegelse og derfor beskytter kun de svakeste punktene som midjen, skuldrene og brystkassa. Den største endringen jeg gjorde til stilen min var at jeg endret rustningskanten fra å være store utstikkere til å bli en enklere kant som gikk nesten i et med resten ser man bort ifra skillet.
 
 
En annen ting jeg burde nevne er at jeg tar tilbake min tidligere endring angående to armer istedenfor fire, grunnen til dette er at jeg vil at rasen min skal være unik og da er det bare å bruke fantasien og bryte sannsynlighetens grenser. Jeg har også tenkt å lage en slags hale på den for å skape et balansepunkt for den massive overkroppen, men jeg lot det og piggarmene være siden dette hovedsakelig er en tegning som fokuserer på rustningen.

Når jeg kom hjem satt jeg meg ned for å gjøre noe jeg har utsatt i lang tid, nemlig og tegne våpnene.
I motsetning til de tidligere tegningene jeg har lagd for Tonje og karoline der jeg tegnet mange forskjellige modeller, tegnet jeg nå kun de forskjellige våpen typene rasen min bruker.
 
  
 Den siste tingen jeg gjorde denne uken var en ide om vanlige ting rasen min går rundt og bærer på.
det jeg snakker om er en Codex og en Minnestein. Codex ‘en er en slags bok som inneholder historien, teknologien, kulturen, arkitekturen osv. et slags leksikon på en måte. Denne er mye brukt av rasen fordi de bryr seg mye å dokumentere og lære fult ut om alle nye oppdagelser. den siste delen av Codex én er blank og det er her bæreren fyller inn sin egen kunnskap og lære den får gjennom livet, denne kunnskapen går videre til etterkommerne
 

Den andre tingen, minnesteinen, er en mystisks krystall som tar vare på minnet til bæreren og kan derfor brukes til å frambringe glemte eller "ødelagte" minner, denne steinen er ikke begrenset for min rase men det er de som har tatt den i bruk på en stor skala. Steinen kan også brukes til å kommunisere med andre raser som snakker et annet språk og i avhør vis den mistenkte nekter å svare.

Jeg runner av med å si dette har vært en fantastisk uke og jeg gleder meg til neste. hjemme har jeg begynt på et full detaljert dokument om rasen min som tar opp alle temaene; biologi, historie, kultur
Styreform, Militær, Arkitektur, klesdesign, Kunst og mye mer. Dette vil bli lastet opp til neste ukes innlegg og skulle jeg ikke bli ferdig så vil jeg laste opp det jeg har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar