mandag 26. desember 2011

En liten oppdatering: Anatomi

Jeg har alltid irritert meg litt over anatomien til rasen min, av de to simple grunnen til at jeg ikke fikk det til å se rett ut og balansen mellom over og underkroppen er bare forferdelig irriterende når jeg tegner noe annet enn mennesker.

Men idag mens jeg satt å så på de tidligere anatomi tegningene mine, så jeg et av problemene, jeg henger meg for mye opp i menneskekroppen. Dette er et problem for det er jo ikke mennesker jeg tegner, så hver gang jeg tegnet så sytes jeg at alt gikk galt, men det var nok av den simple grunn at jeg tar utgangspunkt i feil ting.

Så idag fant jeg blyanten og tegnet anatomien på nytt samtidig som jeg prøvde å frigjøre meg fra menneske kroppen. jeg gjorde en god del endringer og dette ble resultatet (jeg tegnet dessverre ikke baksiden, men den kommer vel etterhvert den å)
  
   
Overkroppen:
Når det kommer til endringer så er det vel overkroppen som har hengt mest etter, alltid hatt en sterk likhet til menneskekroppen. Det jeg gjorde nå var å gjøre den mindre massive/muskuløs og endret litt på anatomien. Grunnen til at jeg gjorde dette var med tanke på at de stammer fra en fiskeart og tilpasser seg et mye i vann og fuktige omgivelser.

I likhet med fisker så består store deler av skjelettet av brusk, brusk er smidig og elastisk, egnet til å tåle trykk og belastning men de kan ikke ha for massiv kropp fordi det ville resultere i for mye belastning på skjelettet og det vill bli knust under kroppens vekt.

Armene:
Jeg gjorde ikke så mye endring på armene annet enn at jeg gjorde dem litt mer spinkel istedenfor massiv og sterk på samme grunnlag forklart i "overkroppen".

Ryggen:
På de siste tegningene mine har jeg ikke tegnet noen piggarmer på dem fordi jeg ikke får dem til å passe. Så nå vil jeg enten ende opp med å fjerne dem for godt eller fille et nytt design til dem.


Beina:
på beina har jeg gått mye att å fram med, selv om de hadde Raptor-lignende føtter fra starten så begynte selve beina helt identiske til mennesker. Jeg eksperimenterte mye med to led som enkelte firbeinte og tobeinte dyr har, men det var vrient og få det til å passe med den store overkroppen.

Det jeg gjorde nå var å tegne fra kneet og ned med utgangspunktet til fuglbein, med en  hæl/ankel som strekker seg langt opp og er nesten like lang som leggen.

  

Det var alt for nå, neste innlegg vil nok sikkert ikke bli før etter nyttår og da håper jeg at jeg har kommet meg videre på historia.

Nå skal jeg virkelig si meg ferdig med utseende, de som er uenig får bare holde munn, neida, men nå har jeg brukt såpass lang tid på å tegne utseende at det er på tide med en forsinket hopp til neste oppgave Arkitekt, kultur og historie.

framover nå skal jeg gå over ALLE tegningene mine på nytt for å endre dem slik at de går over ens med det nye utseende. etter det trur jeg terminen er over og karakterene gitt så da får vi bare ta det som det kommer og se hva som skjer videre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar