mandag 14. november 2011

Uke 8-9: Leiremodellering

Prosjekt: Leiremodellering


29. oktober-10. november:
Når fredagen kom startet jeg med et nytt lite forsøk, som sakt hadde jeg fått tilbakemelding på at jeg kanskje burde prøve meg på leire modellering for å få utseende bedre fram. Jeg har sakt meg usikker til dette for noen uker tilbake men etter å ha gjort det angrer jeg ikke, det var både artig og utfordrende (med tanke på at jeg ikke har rørt leire siden barnehagen) :)
Jeg startet med en "grunnplate" som hadde en støtte på seg som jeg skulle bygge hodet rundt. Først presset jeg leire rundt hele støtten og prøvde å bestemme meg for høyden, men på slutten av skoledagen var jeg bare kommet på starten av halsen, og fordi jeg syntes det var så artig satt jeg igjen etter skolen til langt utover dagen, det samme gjorde jeg mandagen og tirsdagen i følgende uke. :D


  
Når torsdagen kom var jeg kommet så langt at jeg hadde bare litt finpussing igjen før jeg måtte bestemme meg om jeg skulle brenne den eller la den være som den er. Jeg har bestemt at jeg ville brenne den fordi jeg har lyst og ta vare på den etter at den er ferdig og fordi jeg har lyst å prøve å male den. På fredagen delte jeg hodet i to fordi jeg måtte hule ut innsiden for å unngå luftbobler som kan ha oppstått under modelleringen. Når skoledagen var ferdig fikk jeg akkurat tid til å sette den sammen igjen og nå har jeg bare noen få detaljer å legge til før den er ”ovn klar”.
Skal jeg peke ut de største utfordringene i dette prosjektet så var det å få hodet symmetrisk og få alle tentaklene ferdig uten at de skulle tørke, bli for våt eller feil lengde.

Når jeg skulle sette de 2 hodedelene sammen igjen lagde jeg et stripete mønster langs hele kanten og gnidde våt leire i mønsteret. Våt leire er ganske seigt og kan brukes på en måte som lim. Deretter lirket jeg dem sammen og la til et ekstra lag på innsiden der skøyten gikk. 

7 og 10 November
Når mandagen kom i følgende uke satt jeg igjen på skolen og ordnet litt på skøyten og klargjøre den til siste innspurt neste fordypingsfag-time. på torsdagen lagde jeg munnen, nesa og ørene i tillegg til nye tentakler til kjeven. etter det sa jeg meg fornøyd med dette prosjektet og pakket den godt inn og la den på hylle til en vakker dag den ska brennes. :) Jeg vil si at jeg har gjort en god jobb, men selvfølgelig er det rom til forbedring, som jeg har nevnt tidligere så er ikke dette den siste gangen jeg holder på med modellering og jeg har allerede ideer til hva jeg kan gjøre annerledes neste gang. 

Jeg Konkluderer med at dette har vært 2 gode uker og det var en Artig og spennende pause fra arket og jeg gleder meg til å fortsette. Men, jeg har enda en god del jeg må gjøre. Først av alt må jeg få ferdig modellen og forhåpentligvis farget det. Jeg skal også fortsette å øve på teknikker for menneskekroppen og ansiktet og jeg skal prøve å få ferdig det siste utseende tegningen. Jeg vil ikke sette et mål for noe jeg må gjøre ferdig til neste gang fordi jeg ikke vet hvor mye tid jeg har denne uken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar