mandag 31. oktober 2011

uke 7: Tegne øvelser

Nå er det 2 uker siden jeg lagde et innlegg her, derfor har jeg nå tenkt til å skrive litt om begge nå. I slutten av uke 7 tok jeg på meg en litt annerledes oppgave enn det vanlige, jeg hadde nemlig fått en tilbakemelding om at jeg burde kanskje lage en 3D modell av kroppen og ansiktet til rasen min for å få bedre fram utseende med hjelp av modelleringsleire, dette vil jeg komme tilbake til i et eget innlegg. Bortsett fra det har jeg sett litt på forskjellige teknikker man kan bruke til å tegne menneskekroppen og i tillegg til det fikk jeg et lite tegnekurs av Michelle. :)

24-26. oktober
Jeg Startet uke 7 med et par øvelser på hvordan man tegner menneskekroppen, jeg ser selv at jeg trenger dette det med tanke på at jeg ikke alltid er like flink med proporsjonale størrelser eller positur tegninger. Jeg søkte derfor litt rundt på nett der jeg tilslutt fant en artist som gikk under navnet Raven Phoenix som hadde lagt ut en rekke videoer der han lærer bort sine triks og teknikker i tegning. Jeg prøvde også å bruke samme teknikk for å lage min egen rase og jeg ser at det kan gå etter at jeg har fått litt mer trening.

                               Utkast av menneske kroppen            Utkast av min egen rase

Her er en begynnerøvelse av Raven Phoenix der han bruker en simpel
skisse til å hjelpe med mer detaljerte positur tegninger


 
27-28. oktober
Når torsdagen kom satt jeg fremdeles og grublet på hvordan jeg skulle tegne ansiktet til karakteren min, fordi jeg vet selv at jeg må ha litt mer trening før jeg fortsetter. Denne dagen fikk jeg en gylden mulighet, Michelle fra gruppa lærte meg nemlig en mye bedre måte å tegne øyer på og lærte meg også forskjellige ting jeg burde huske på når jeg tegner øyet. Dette er et viktig punkt når jeg skal tegne ansikt fordi øynene sier veldig mye alene når det kommer til utrykk. 

             Første øvelse: for hvert øye jeg             Andre øvelse: vi hadde 6 følelser vi skulle prøve å     
            tegnet fikk jeg tilbakemelding på          tegne et øye til, her har du fire av de jeg tegnet; glede
                    det jeg måtte forbedre                                            sinne, sjokk og sorg
  

 De to siste jeg tegnet var enda en glede og sorg øvelse,
bare at denne gangen skulle vi tegne begge øynene.

Helt tilslutt før jeg startet på leire modelleringen så diskuterte jeg og gruppa litt om verdenen i prosjektet vårt og jeg skisset fort opp et første utkast som vi ska ha som utgangspunk til å starte med.
For øyeblikket har vi bare et kontinent der vi har plassert rasene i hver sin del, dette er ikke en fasitt og vil mest sansynlig endres på i tillegg til at vi kommer til å tegne en mer detaljert tegning etter hvert
  
 
Pilene viser hvor rasene vil komme til å utbre seg, Michelle sin rase (Rødt) er i konstant krig med 2meneskene og vil derfor bevege seg lenger sør etter som krigen utspiller seg. Tonje og karoline sin rase er ganske så mye selvstendig og brer seg ikke utenfor sitt eget territorie så lenge de ikke skal på jakt, i krig eller forhandle med andre raser. min rase er nettopp kommet ut av fjellet og havner rett inn i det sørlige emperiet (mennesker) og har okkupert seg deler av dems tidligere områder. Min rase har behov for både kunnskap og ressurser og vil derfor spre seg litt til alle kanter for og oppsøke hjelp fra de andre rasene.

Denne uken har vært ganske så grei men jeg er litt skuffet over at jeg ikke har kommet meg lengere på mne uferdige tegninger, men jeg skal gjøre mitt beste også får vi se hvordan det går framover i tillegg til leiremodelleringen.

3 kommentarer:

 1. Du har oversikten, den saken er klar! Fin dok. Var nesten synd at du ikke har laget et eget innlegg på modelleringa. Fine bilder!

  SvarSlett
 2. Woo! Egentlig er det sykelig kult å få se slike prosessbilder! Min blir ikke like bra, dessverre :( men så er den mindre. Og jeg er mer utålmodig av meg, I guess. Skillz man! Jeg håper ikke den blir ødelagt i ovnen! O:

  SvarSlett
 3. Takk for forslaget Sonja :)
  Til neste gang kan jeg lage et nytt innlegg der jeg sammler alt jeg har gjort innenfor modellering i tillegg kan jeg også skrive litt mer detaljert om framgangsmåten. I tillegg må jeg ta et par bilder av hvordan det ser ut nå fordi det mangler jeg her.

  Til dg Regine, så e d aldri forsent å gjøre d samme, ensete man treng er jo et kamera på mobilen som jeg faktisk brukte på mange av disse bildene og bare lime dem sammen i PS :)
  Og du må ikkje se for negativt på uferdig arbeid, du sa jo selv at når det er noe nytt man begynner med kan man lett miste interressen eller tolmodigheten og d må man ikkje. :D

  SvarSlett