lørdag 15. oktober 2011

Uke 5: Diskutere, dokumentere, Tegne og sove!

Da var 5 uke bak oss og jeg må bare si meg storfornøyd! :)
Nå er det 2 uker siden sist vi overnattet på skolen og jaggu gjorde vi det igjen.
Det er rett slett bare å innse at dette prosjektet er alt for spennende til at vi klarer å holde oss til de få timene vi får utdelt på skolen.
men alt i alt har dette vært en strålende uke (om så ikke i været, så er det i humøret) og jeg og gruppa har kommet langt på vei. :D

08-09 oktober:
Jeg startet denne uka med et lite oppdrag fra Karoline i fra gruppa, hun ville ha litt hjelp med våpnene til rasen sin akkurat som Tonje hadde spurt etter uka før og jeg sa jo gladlig ja fordi jeg elsker en sånn type oppgave. Hun ga meg et ark mange forskjellige type våpen hun tenkte kunne passe til rasen hennes så jeg fikk mye å gå ut ifra når jeg skulle begynne å tegne.
(se bildet til venstre)
Jeg begynte med å ta for meg en og en skisse og tegnet det mer detaljer og med min stil.
Jeg tenkte også å få fram litt variasjon så jeg lagde 2 utgaver av vært våpen, et normalt og et eksperimentalt (mer pigger, annerledes form, mer dødelig eller større), jeg prøvde også å holde litt av samme mønsteret/ide for vært våpen så dem ikke blei alt forskjellige, med tanke på at alt er til samme rase som mest sannsynlig har laget alt selv.
(se bildet til høyre)

 


11-12 oktober:
På tirsdagen startet jeg å skisse litt landskap, jeg tenkte at jeg måtte få noen av ideene mine ned på ark angående rasen min så jeg skisserte fort over hvordan det ser ut der rasen min holder til.
Jeg tenker at når ... (katastrofen) startet, så flyktet de som klarte av rasen min ned i store hule system i de Sørvestlige fjellene på kontinentet for å overleve, nå etter tusenvis av år i dvale våkner de opp til et fjelldekke dal område med mye skog og dype raviner. Langs skogkanten og nedover slettemarken er det bygd mange små landsbygder som tilhører menneske rasen som driver mye skogsbruk i området.

I spillet ville spilleren ha startet i det de våknet fra dvalen og derfor ikke ha møtt menneskene enda, her kan jeg skape en liten problemstilling; hva skjer videre? tar rasen kontakt med menneskene på en fredlig måte, går dem til angrep for å ta plassen eller prøver de å unngå menneskene inn til videre, hvem vet, det kan være opp til spilleren å avgjøre, så langt har jeg ikke tenkt. :)


Det andre jeg gjorde var 2 raske skisser av noen monster. Det første var en slags zombi (levende-død) som har vært korsfestet og har nå kommet til live og går fredløs rundt omkring og sleper på korset som er boltet fast i armene - dette monsteret er en av Michelle sine ideer.
(menneske rasen følger noe tilnærmet den kristne tro og driver derfor korsfesting)
Jeg er ikke helt sikker på hvordan de passer inn fordi vi ikke har snakket så mye om dem eller hvordan de blir til (magi, pest, kjemi eller noe annet?)
det andre jeg tegnet var bare en rask skisse av en drage, det er usikkert om vi i det hele tatt skal ta med den klassiske drage eller om vi bare lager noe helt nytt.

 


13-14 oktober:
Da det ble trosdag var det prosjekt i fordypning igjen.
Vi møtte opp på sløyden og der snakket vi litt om dokumentering og planlegging av prosjekt. Jeg og Karoline hadde gått litt over det, uka før, men nå fikk vi eksempel på en mer detaljert og oversiktig plan som vi kunne føye til den gamle. Etter det sa vi hvor langt vi var kommet og hva vi hadde tenkt å gjøre videre, så gikk vi på gruppe rommet vårt.
Vi hadde bare så vidt blitt enige om enda en overnattig på onsdagen før og derfor var det første priorritet og få ordnet det før jeg startet å jobbe. Etter Jeg var ferdig med det, startet jeg på oppgave/krav/mål teksten med hjelp av Karoline. Vi kom fram til at vi skulle dele prosjektet inn i 3 deler; rase utvikling, lage selve verdenen og finne ut hvordan alt utspiller seg. (vedlegg under)
 


Utover dagen var planen å skrive om min egen rase men jeg følte selv at jeg var alt for usikker på enkelte ting så derfor endte jeg opp med å hjelpe Karoline med planlegging av hennes rase, vi gikk nøye gjennom fakta om rasen, øya de bor på, styreform og økonomi. Listen er ikke komplett men vi kom godt i gang. (vedlegg 1 og 2) etter denne diskuterte gruppen litt og skreiv ned noen korte fakta om de andre rasene. (vedlegg 3)


tillegg til å skrive en god del gjorde jeg fort et par tegninger, den første var starten på en NPC (non-player character) til spillet. Han er et menneske som jeg tenker kan ha en viktig rolle i historien, han er ikke en del av rasen min men under sinne reiser ha møtt dem, han er ikke helt ferdig og jeg har heller ikke lagd ferdig bakgrunnshistorien (men det kommer nok etter hvert)


 Det siste jeg lagde for denne uken var bare en rask tegning der jeg viser hvordan rasen min tar ut rygg klørne sine, jeg hadde tegnet en fra før men siden jeg endret på utseende til rasen min sist uke måtte jeg lage en ny (for gamle, se bilde til høyre og for ny, se bildet til venstre)


 Denne uka har vært veldig artig og jeg håper på en like bra neste uke. til neste gang skal jeg lage et detaljert dokument til rasen min, prøve å bli ferdig med karakteren jeg driver på med i tillegg til noen bakgrunnsfakta, kanskje tegne litt mer landskap og hvis jeg får tid, tegne mer til rasen min
God helg!

4 kommentarer:

 1. Sweet stuff, mann. Føler meg lat som aldri tegner designtegninger til karakterer og plagg og altmuligmantrengerforåidetheletattlagenoe.

  Hvis jeg får den fiffige ideen med å rippe av andres arbeid for å teste dem på mitt eget - får jeg lov? :D Jeg snakker om, at om jeg skulle finne på å låne rustninger, våpenideer eller liknende. FOR ØVELSENS SKYLD NATURLIGVIS

  SvarSlett
 2. jo takk :)men d derre altmuligmantrengerforåidetheletattlagenoe... e noe vi må gjøre vess du leste oppgaven, men d gjør ikkje meg noe fordi eg elske og tegne d meste :P

  Og når d kjem til rippoff så e du velkommen til å gjøre d/prøve, men eg må bare sei at d ska mye til for at du klare å kopiere knote stilen min xD
  vess du ikkje bare tenkte på selve ideen og bare bruke den med din tegnestil, som du også kan få lov til :)

  SvarSlett
 3. PS: vess du bruke noen av idean mine så vil eg gjerne se resultatet ;D

  SvarSlett
 4. Veldig grundig dokumentasjon, med mye detaljer.Jeg syns du har formulert oppdraget godt,og viser at du har tenkt over hvilke ferdigheter du må jobbe med og hvilke krav som er logisk i prosjektet.
  Du bør kanskje vurdere å lage ulike sider,og legge noen av dokumentene der - med kobling fra innleggene?

  SvarSlett