fredag 7. oktober 2011

Uke 4: Det vi har gjort så langt.

  Da var det gått 4 uker og vi begynner å komme godt i gang med prosjektene våre.
Så langt går gruppa godt overens og vi jobber veldig bra i lag.
Siden sist har vi vært på en overnatting på skolen, dette gjorde vi fordi vi selv følte for at de 3 timene vi fikk på skolen var ikke nok til å komme så stort videre på. Det har vært høstferie og vi har hatt en vanlig uke.

22-23 september:
Vi startet torsdagen som alltid med å møte opp på sløyden for å snakke om hvor langt vi hadde kommet og få evt. nye beskjeder, og etter matfriminutt skrev vi et brev til Avdelingsleder Jan Kristian angående tillatelse om overnatting på skolen. Når alt var i boks delte gruppa seg opp og fortsatte å jobbe med sitt eget eller hjelpe hverandre med sine raser.
Jeg startet med å gå over de tingene jeg selv hadde gjort fra før av og begynte å gjøre ferdig de tegningene som fremdeles manglet noe, f.eks. den første tegningen jeg lastet opp på bloggen har nå fått hode i tillegg til at jeg endret alle våpnene og et par små detaljer (se bildet til venstre)
etter jeg var ferdig med det startet jeg på en ny karakter, hovedsaklig kun for å øve meg på å tegne disse skapningene samtidig som jeg prøvde meg så smått på nytt rustning og våpen design.
(se bilde til høyre)
Resten av tiden brukte vi til å diskutere og litt ide myldring. Dagen etter gikk vi bare på møterommet når klokken nærmet seg 08:00 og dagen gikk som alle andre, bortsett fra at noen av oss var så trøtt at vi sovnet rett på pulten fordi vi ikke hadde sovet natten før. :)


27-28 september:
Denne uken var det ikke noe skole på torsdag og fredag pågrunn av høstferie, uansett så gjorde jeg litt hjemmelekse bare for å få blyanten ned på tegnearket. :)
Uke før fikk jeg høre litt kritikk på at rasen min, til å ikke være mennesker, lignet de alt for mye på et.
(for gammelt utkast, se bilde til venstre)
Derfor satt jeg meg ned og tegnet vær del av kroppen på nytt, en før og en etter for å tydeligere se forskjellen. (se bildet i midten)
Jeg startet med armene, først la jeg til skall på underarmen isteden for hud som den tidligere var. 
Så plasserte jeg en ekstra nerve finne bak der tricepsen er plassert på armen og la til en liten skall utstikke på albuen.
På beina la jeg til et ekstra ledd bak kneet for å få det mer bevegelig fordi som det så ut før så dem ganske så stiv og klumsete ut, i tillegg lagde jeg skall på framsiden av leggen og litt over kneet.
På selve kroppen skjøv jeg brystkassa bakover, forstørret ribbeina og endret form på muskeloppbygningen. Jeg endret sånn at de nedre armene var plassert på sia av ribbeinene, rett under over armene. For at dette skulle fungere måtte jeg også gjøre overkroppen lengre.
Den siste endringen jeg gjorde var å fjerne et ledd på piggarmene for å få dem mer bevegelig fordi jeg så dem var nesten bare veien når dem var så stor og hadde så mange ledd.
etter jeg var ferdig tegnet jeg en full tegning med alle de nye endringene og jeg selv syntes resultatet ble veldig bra i forhold til den gamle versjonen (se bilde til Høyre) 29-30 september
Uka før hadde jeg fått 3 forslag fra Tonje om hvordan hun ville ha våpnene sine, hun hadde sett at jeg hadde tegnet mye våpen før så hun spurte meg om jeg kunne tegne noe ut av de her. Jeg startet med spydene og tegnet først en lik tegning som den jeg hadde fått bare litt mer detaljert og på min egen måte, etter det tegnet jeg alternative spyd topper med de forskjellige materialene: bein (horn), planter og metall. (Se bildet til høyre)
Jeg gjentok de 3 materialene når jeg begynte på buene (Se bildet i midten) og lignende på sverd.
Det jeg gjorde annerledes på sverdene var at jeg la til et langt håndtak sånn at det nesten ble et slags sverdspyd, grunnen til dette var at jeg og Karoline hadde diskutert at de forskjellige rasene må ta i bruk forskjellige våpen og sverd og dolker var allerede tatt i bruk av Karoline sin rase, i tillegg tenker jeg at fordi Tonje sin rase er mye svakere enn enkelte andre raser så har dem en annen slags kampstil, nemlig å bruke våpen som konsentrerer seg på lang rekevidde og avstand for de skal unngå å komme ansikt til ansikt med fienden. (se bildet til venstre)

 


06-07 oktober:
Denne uken var det på den igjen på skolen, vi møtte opp på sløyden og oppdaterte på hvor langt vi var kommet og der kom vi fram til at selv om vi har jobbet med det vi skulle så har vi ikke jobbet med verken fakta, problemstillinger og krav som er nødvendig før man starter et prosjekt.
I tillegg så fikk vi vite at det andre prosjektet Tonje og Michelle holdt på med har nå fått en liten deadline, derfor endte dem med å jobbe med det.
Da var det bare opp til meg og Karoline å få gjort dokumentasjonen vi manglet fra før.
(tenker å laste opp det ferdige dokumentet neste uke)
Etter at det var i boks kom vi til en liten bomm, jeg hadde fått litt klage på fra noen i gruppen at kanskje min rase ikke helt passet inn i denne middelalder/fantasi verdenen vi lagde. Så jeg satt meg ned og med en del diskutering og med hjelp fra læreren kom vi fram til at jeg måtte lage en bakgrunnshistorie og finne ut hvordan de er blitt som de er og hvorfor de er så annerledes, dette krever at jeg går tilbake til planleggingsbordet og finner ut en løsning på dette. :)
(har satt deadline og har tenkt å laste det opp til neste uke)
Tilslutt så gjorde jeg endelig litt tegnearbeid og denne gangen skisserte jeg litt på hvordan mennene i Michelle sin rase skulle se ut, jeg ble selv litt misfornøyd og ser at det trengs mye forbedring og vil prøve igjen en senere gang.
Kort om Michelle sin rase:
- Et par Horn på hode, forskjellige former som viser hvordan personlighet de har.
- de er veldig muskuløs og er veldig høy og stor i overkroppen og har kraftige bein.
- Kort hår (dette er en feil på bildet til venstre)
- Skarpe tenner og negler.
- Ingen skjegg og ikke mye hår på resten av kroppen.
- huden er som regel fylt med masse arr, et tegn på at de har slåss hele livet.
- De er ikke rask og er ganske brutal i oppførsel i tillegg til at de er en mindre intelligent rase.
(men det de mangler i IQ gjør de opp med rå styrke) :)


går man over til vurderingen så vil jeg si at jeg har jobbet godt selv om jeg har hoppet litt av oppgaven min og tegnet for andre. På min rase begynner jeg å bli bedre på å tegne ansikt, men jeg må fremdeles øve på tegning av forskjellige positurer/stilling for å få mer liv i tegningene. I tillegg må jeg virkelig øve på å tegne menneskekroppen, særlig fra midjen og opp.
 
Jeg Konkluderer med at det ligger mye arbeid framfor oss og et par utfordringer, men jeg er sikker på at det blir mange artige og lærerike uker framover. :D

2 kommentarer:

  1. Interessant lesning!Dette innlegget har en fin blanding av logg,beskrivelse,begrunnelse og litt vurdering.

    SvarSlett
  2. Byttet ut de dårlige bildene med nye og litt tydligere bilder, I tillegg la jeg til en tegning som er noen uker gammel så man kan se endringene jeg har gjort tydelig.

    SvarSlett